top of page

3 restauranter - én stjernekok

Stjernekokken Claus Henriksen står i spidsen for Anneberg Kulturparks tre restauranter. Få en spiseoplevelse ud over det sædvanlige på den michelin-stjernede Restaurant MOTA, spis italiensk inspirerede retter lavet med lokale råvarer på Restaurant ERBA eller nyd dagens smørrebrød serveret som delikate snitter på Restaurant FRU KLAUSEN.

Mota_Servering_03.jpg

Michelinuddelingen 2025

“Vi glæder os til at hylde nordisk gastronomi, når Anneberg Kulturpark er værter for stjernernes store aften"

Anneberg Kulturpark

MOTA

Begiv dig ud et i kreativt, legende og sanseligt madunivers på Michelinrestauranten MOTA. Her bliver lokale råvarer høstet på dagen og serveret som små stykker kunst på din tallerken. På MOTA skaber stjernekokken Claus Henriksen en unik spiseoplevelse med fokus på kvalitet og bæredygtighed.

Photo 10-07-2024, 10.04.24.jpg

ERBA

Restaurant ERBA kombinerer italiensk madtradition med lokale råvarer fra området. Menuen er inspireret af det italienske køkken, men retterne skabes med friskfanget fisk, grøntsager og andre ingredienser fra Odsherred. ERBA tilbyder en afslappet spiseoplevelse med fokus på kvalitet og smag.

AK_Erba_02.jpg

FRU KLAUSEN

FRU KLAUSEN er en hyggelig restaurant i Gæstehuset i Anneberg Kulturpark. Her serveres smørrebrød med et moderne twist som snitter, så man kan smage flere af de delikate varianter på menukortet. I charmerende omgivelser kan du nyde en uformel frokost indenfor eller en dejlig kop kaffe på den hyggelige terrasse med udsigt til haven.

AK_Morgenmad.jpg

Claus Henriksen

I over 15 år har Claus Henriksen skabt madkunst ud af råvarer fra den lokale natur i Odsherred. Han har stået i spidsen for et målrettet udviklingsarbejde på Dragsholm Slot og var med til at modtage deres første Michelin-stjerne. Siden 2021 har stjernekokken åbnet tre restauranter i Anneberg Kulturpark. Den første var restaurant MOTA, som har vundet talrige priser og anerkendelser, herunder en Michelin-stjerne. 

Med både mad og rammer markerer MOTA sig på det internationale gastronomiske landkort. For at gøre madoplevelsen til noget helt specielt, er der kælet for alle detaljer fra indretning til servering. Anneberg Kulturparks ejer Gitte Klausen har designet unika møbler, som er håndlavet til MOTA i parkens eget snedkeri - og Claus Henriksen har selv produceret service af keramik til servering af de velsmagende retter.

I 2023 åbnede Claus Henriksen restaurant ERBA, som er et uhøjtideligt spisehus med plads til at slappe af, hænge ud og hygge sig. Hans drøm var at skabe et sted for dem, der gerne vil nyde en kop kaffe eller et glas vin og  lidt snacks, når de besøger Anneberg Kulturpark, men også et sted hvor børnefamilier kan spise et hurtigt måltid - eller venner og kolleger kan nyde en italiensk inspireret menu lavet af lokale råvarer. Claus kalder ERBA's menu “Odsherred på italiensk”.

Claus Henriksen åbnede i sommeren 2024 sin seneste restaurant med navnet FRU KLAUSEN. Sammen med Anneberg Kulturparks ejer Gitte Klausen, har han skabt en smørrebrødsrestaurant med et moderne menukort, hvor fisken er friskfanget lokalt, mayonnaisen er lavet på strandkrabber og urterne er høstet i området omkring Anneberg Kulturpark.

Claus Henriksens store interesse for og udforskning i lokale fødevarer og urter er blevet hans signatur. Han er kendt for sin personlige og kompromisløse tilgang til sit køkken - og han har som få været med til at sætte dansk gastronomi på verdenskortet. Han er kreativ med råvarerne og derfor har han en sjælden evne til at skabe nye smagsoplevelser - og han er enestående til at kombinere sin kulinariske dygtighed med humor og lyst til at overraske. Han har fx hamp på menuen, som i sin naturlige rå form ikke er euforiserende, men en sund grøntsag - og så har han vundet en pris for en dessert bestående af hummer, chokolade og is.

 

Velkommen til Claus Henriksens madunivers i Anneberg Kulturpark.

Claus Henriksen_01.jpg

Fester & selskab

Inviter dine gæster til fødselsdag, jubilæum, barnedåb eller konfirmation - kun en times kørsel fra København og 30 minutter fra færgen til Århus. Vi har festlokaler i flere størrelser og tilbyder lækre festmenuer med og uden vinmenu. 

Bryllup_Anneberg_02.jpg

Møder & konferencer

Et møde eller en konference hos os er noget helt specielt, for vi kan krydre dagen med oplevelser ud over det sædvanlige. I kan booke en tangsafari, en is-smagning, et foredrag om fremtidens mad eller se et bryggeri. Men I kan også besøge kunstgalleriet, få en rundvisning eller en spiseoplevelse på en af restauranterne - eller blot nyde roen på landet.

AK_Business_05.jpg

Bryllup

Hold et enestående bryllup i Anneberg Kulturpark. Lad de smukke bygninger danne rammen for en uforglemmelig dag med vielse i parkens egen kirke, reception i en af salene, hyggelige stunder i haven og 5-retters middag for op til 160 gæster. Vi glæder os til at skræddersy jeres store dag sammen med jer.

Bryllup_Anneberg.jpg

Weekendophold med middag

Nyd en weekend med middag på restaurant ERBA og overnatning i Gæstehuset. Med en overnatning hos os, har du mulighed for at vågne op til dejlig morgenmad og opleve lidt mere af Anneberg Kulturpark dagen derpå. Du er velkommen til at kontakte os hvis du vil tilkøbe en af vores rundvisninger.


Pris DKK 995,- pr person

Photo 29-08-2024, 11.52.34.jpg

Michelin menu & overnatning

Spis en middag med vinmenu på restaurant MOTA og oplev Claus Henriksens madunivers. Efter middagen kan du overnatte i Gæstehuset og stå op til hyggelig morgenmad dagen derpå. Du er velkommen til at kontakte os hvis du vil tilkøbe en af vores rundvisninger, ture eller workshops.

Photo 10-07-2024, 10.40.37.jpg
  • Kl. 12.00-17.00

     

    Kolde bobler til velkomst.

    3-retters frokostmenu

    vinmenu med 3 glas vin.

    Filtreret vand med og uden brus

    Friskbrygget kaffe 

    Pris pr. person: dkk 995,-

     

    Vin ad libitum

    Pris pr. person: + dkk 150,-

     

    Frokost uden vinmenu

    Pris pr. person: dkk 600,-

  • Fra kl. 18:00

    Kolde bobler til velkomst.

    3-retters frokostmenu

    vinmenu med 3 glas vin.

    Filtreret vand med og uden brus

    Friskbrygget kaffe 

    Pris pr. person: dkk 1195,-

     

    Vin ad libitum

    Pris pr. person: + dkk 300,-

     

    Middag uden vinmenu

    Pris pr. person: dkk 800,-

     

    Vine vælges fra vores vinkort på forhånd

  • Fra kl.18.00

     

    Kolde bobler til velkomst.

    4-retters frokostmenu

    vinmenu med 4 glas vin.

    Filtreret vand med og uden brus

    Friskbrygget kaffe 

    Pris pr. person: dkk 1395,-

     

    Vin ad libitum

    Pris pr. person: + dkk 300,-

     

    Middag uden vinmenu

    Pris pr. person: dkk 900,-

     

    Vine vælges fra vores vinkort på forhånd

  • Fra kl.18.00

     

    Kolde bobler til velkomst.

    5-retters frokostmenu

    vinmenu med 5 glas vin.

    Filtreret vand med og uden brus

    Friskbrygget kaffe 

    Pris pr. person: dkk 1595,-

     

    Vin ad libitum

    Pris pr. person: + dkk 300,-

     

    Middag uden vinmenu

    Pris pr. person: dkk 1100,-

     

    Vine vælges fra vores vinkort på forhånd

Menu til din fest

Der er mange muligheder for at skræddersy din store dag, når du holder din fest i Anneberg Kulturpark. Herunder kan du se vores festmenuer.

Bryllup_Anneberg_02.jpg
pattern_ligt.png
Dinner Table

MOTA i København

Claus Henriksens stjernemenu hos Fiskerizakajen i København - 6 ugers pop-up.

Dinner Table

Nytårsmenu ud af huset

Bestil årets 4-retters nytårsmenu og hent den i restaurant ERBA.

Dinner Table

Årets sidste frokost

Delikat nytårsfrokost med snacks, hummer og sødt på MOTA.

Dinner Table

MOTA’s Afternoon party

Eftermiddag med østersbar og nytårssnacks.

Dinner Table

Afternoon party & nytårsmiddag på MOTA

Champagne, 5 retters menu med vinmenu samt kaffe og sødt på MOTA.

Dinner Table

Afternoon party & nytårsmiddag på MOTA med overnatning

Champagne, 5 retters menu med vinmenu samt kaffe og sødt, samt overnatning med morgenmad.

Dinner Table

MOTA’s Kransekage og Champagne ud af huset

Hop ind i det nye år med MOTA i hånden.

"Claus Henriksen's newest restaurant is set in a listed, early 20C red-brick house in the Annebergparken. Set menus showcase the best, hyper-seasonal Danish ingredients, including organic vegetables and local seafood. Combinations are original and dishes are beautifully presented and bursting with flavour."

 

MICHELIN

"MOTA kan godt kaldes en velbevaret hemmelighed, og det er rent ud sagt en perle...."

Payton Hillman

White Guide Danmark

Årets vinoplevelse 2024

Den Danske Spiseguide

Årets dessert 2022

Danske Madanmeldere

Årets ret 2024 / kategorien SØDT

Den Danske Spiseguide

Årest dessert 2022

bottom of page