Den første tangfestival i Danmark.

 

 

Tang – havets grøntsag – er en af tidens vigtigste tendenser. Det findes i masser af varianter, det er sundt at spise og er ikke-animalsk. Tang er desuden bæredygtig, naturlig og klimavenlig. Tang kan også bruges i medicin og skønhedsprodukter, som byggemateriale, til tekstil, til kunst, og har potentiale til at blive benyttet i mange andre sammenhænge. Interessen boomer. Og heldigvis bugner Odsherred af tang!

Anneberg Kulturpark sætter fokus på tang ved at afholde Danmarks første tangfestival. Tangfestivallen bliver en del af Geopark Festivalen – altså en festival i festivalen – og løber af stablen 2., 3. og 4. august 2019.

Tre dage i tangens tegn

De tre dage vil komme til at stå tangens tegn, hvor forskere, gastronomer, kunstnere, ingeniører, studerende m fl. vil mødes med lokale indbyggere, sommerhusgæster og udenlandske turister. Vi skal smage, høste, bygge, nørkle, eksperimentere, skabe, lege og arbejde med tang. Kort sagt: Udforske og opleve mangfoldigheden af tang, og der vil være mange aktiviteter for hele familien:

  • I fjorden ud for Anneberg Kulturpark kan man finde mange forskellige typer tang. To gange om dagen afholder vi tangsafari fra stranden. Husk en pose, så I kan høste tang til aftensmaden.
  • Lær at bruge tang i madlavningen – og naturligvis får du opskrifterne med hjem
  • Bliv inspireret til at bruge tangen som dekoration – den kan både formes og bindes i buket
  • I kan deltage i tang-bingo og andre spil, der på en sjov måde kan øge din viden om tang
  • I kan naturligvis købe både frisk tang og spændende tangprodukter, som forskellige producenter har udviklet til Danmarks første tangfestival.
  • Tang er lige så meget lokale fødevarer som gulerødder og æbler – Kom til debat omkring emnet: Hvad er lokale fødevare egentlig? Vidste du f.eks., at Sindssygehospitalet, der tidligere havde hjemme i Anneberg Kulturpark, var selvforsynende med fødevarer?
  • Tang er en ny fødevare i Europa, men top-restauranterne i Danmark har inden for det sidste års tid taget tang til sig som en eksklusiv fødevare. – Mød top-kokke af både vestlig og østlig afstamning og smag på nogle af de forskellige retter, som er blevet serveret på Michelin-restauranterne.
  • Vi arrangerer desuden gourmetmiddage med tang som hovedingrediens og under ledsagelse af Jazz.

Nogle af aktiviteterne koster penge, men du kan gratis blive klogere på, hvad tang er – og hvad det kan gøre for os mennesker.

Du kan læse meget mere om alle de mange forskellige aktiviteter – og finde tidspunkter – på tangfestival.dk